مهندسی معدن کلیه علوم وابسته به زمین

استخراج اکتشاف فرآوری زمین شناسی سنگ و کانی جواهرات دانلود کتاب...........

مهندسی معدن کلیه علوم وابسته به زمین

استخراج اکتشاف فرآوری زمین شناسی سنگ و کانی جواهرات دانلود کتاب...........

سنگ متولدین اسفند ماه

                   

                  

 

                    سنگ ماه / آکوامارین(AQUAMARINE)

متولدین اسفند خصوصیاتی دارند که با متولدین دیگر ماه های سال کاملاً متفاوت است؛ از بارزترین این موارد آرام بودن را می توان نام برد. سنگ این ماه آبی روشن است؛ رنگی که به انسان آرامشی همراه با نشاط می دهد.

این سنگ آکوامارین (AQUAMARINE) نام دارد و مخصوص جنس مؤنث است. سیستم ایمنی و اعصاب را تقویت می کند و باعث آرامش غدد می شود.

واژه آکوامارین مشتق از کلمه ای لاتین به معنای آب دریاست و براساس رنگ آبی آن به این نام خوانده می شود. در ایام قدیم دریانوردان در سفرها یا جنگ های دریایی به عنوان طلسم برای غلبه بر حوادث یا دشمن از آن استفاده می کردند.

آکوامارین در گروه سنگ های بریل قرار دارد که در این گروه یکی از شاخص ترین گوهرها، زمرد است.

دیگر گوهرهای بریل عبارت اند از بریل طلایی، بریل بیکسبیت (BIXBITE) به رنگ قرمز، بریل مورگانیت (MORGANITE) به رنگ صورتی و بریل گوشنیت (GOSHENITE) که بیرنگ است.

آکوامارین جزو آن دسته از جواهرات است که برای جواهرسازان و بسیاری از خانم ها جاذبه فراوان دارد و کمتر ویترین جواهر فروشی هست که برای جلوه و زیبایی، قطعه ای جواهر ساخته شده با این سنگ در آن نباشد.

آکوامارین بیشتر به صورت سِت (مجموعه) درست می شود و به شکل انگشتری بیشتر رایج است. این سنگ را اغلب به صورت زمردگونه تراش می دهند و دیگر فرم های تراش را کمتر برای آن به کار می برند.

باید توجه داشت که این گوهر ترد و شکننده و در برابر حرارت حساس است و مواد شیمیایی ضعیف اثر چندانی بر آن ندارند، اما در مقابل اسیدها واکنش نشان می دهد و در آن نقطه های ریز و درشت به وجود می آید. جواهر سازان بایستی دقت داشته باشند که این سنگ را بعد از پولیش و آبکاری سوار کنند. به علاوه، آکوامارین چون بیشتر به صورت قطعات بزرگ روی جواهرات است، خانم ها باید در نگهداری آن داخل جعبه دقت کنند؛ زیرا در تماس با دیگر جواهرات ممکن است آسیب ببیند.

معادن آکوامارین مانند سایر کانی ها در تمام نقاط دنیا به صورت پراکنده یافت می شود، اما عمده معادن آن در برزیل، روسیه، استرالیا، مالاگاشی، برمه، هندوستان، ایالات متحده آمریکا و چند کشور آفریقایی قرار دارد.

کانی های دیگری هم وجود دارد که ممکن است با آکوامارین اشتباه شود، از جمله تورمالین آبی، زیرکن (ZIRCON) ، توپاز آبی و کیانیت KIANITE)). امروزه آکوامارین های مصنوعی نیز در لابراتوارها تولید می شود، اما با این سیستم مقرون به صرفه نیست و آکوامارین های مصنوعی موجود در بازار در حقیقت اسپینل مصنوعی است که به رنگ آکوامارین عرضه می شود.

در بسیاری از جواهرات قدیمی که در موزه ها و یا به صورت جواهرات سلطنتی کشورها وجود دارند، سنگ های درشتی به کار رفته که آبی بسیار کم رنگی دارند و به دلیل شفافیت روغنی مانند بعضی از آنها، تصور بر این بوده که الماسند؛ اما با پیشرفت علم جواهرشناسی مشخص شده که آکوامارین هستند.

در سال های اخیر که ساخت جواهرات از نظر فرم دگرگون شده، انواع جواهر با سنگ های رنگی رواج پیدا کرده و بیشترین سنگ هایی که طرفداران زیادی دارند عبارت اند از آکوامارین، آماتیس و توپاز آبی. گفتنی است این سنگ ها به دلیل فراوانی در طبیعت و تولید مصنوعی آنها، مانند دیگر سنگ های قیمتی افزایش قیمت ندارند. تفاوت در خرید و فروش آنها با درصدهای بیشتری انجام می شود و استفاده از این جواهرات بیشتر براساس ذوق و سلیقه و زیبایی است.

نظرات 2 + ارسال نظر
مینو دوشنبه 3 خرداد‌ماه سال 1389 ساعت 13:50

مرسی بابت متن جالب.کاش چند تا عکس از سنگ ربه نمایش میگذاشتی.وب ندارم.مرسی.

مهسا جمعه 15 بهمن‌ماه سال 1389 ساعت 22:42 http://EMS467.blogfa.com

سلام
وبلاگ عالی دارین .
موفق باشی.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد